Työ

Miten kirjoitat huomiota herättävän saatekirjeen

Posted by Vappu

Saatekirjeen kirjoittaminen ei ole aina niin helppo juttu, kuin miltä se aluksi vaikuttaa. Me kaikki olemme kokeneet sen ja luultavasti myös epäonnistuneet siinä, mutta virheiden kautta oppii, eikö niin? Kun esimiehet päättävät ketkä ovat juuri niitä henkilöitä joita kaivataan heidän firmaanne, ansioluettelo ja saatekirje on kaksi ensimmäisistä asiaa mitkä he arvioivat. He eivät luultavasti ole vielä tavanneet sinua henkilökohtaisesti joten näiden paperien kautta on se ensivaikutelma minkä he saavat sinusta. Jos saatekirje on sitten niin tärkeä miten voin kirjoittaa tarpeeksi vangitsevan ja hyvällä tavalla silmäänpistävän? Sen takia olemme tehneet pienen selviytymispakkauksen kuinka muokkaat saatekirjeesi uuteen uskoon.

Mitä otan huomioon?

Ensimmäinen asia mihin itse kukin kiinnittää huomiota on saatekirjeen selkeys ja ulkonäkö. Rekrytoijat eivät halua kompleksia tekstejä ja murrettavia koodeja, jotka löytävät vain lukemalla rivien välistä, joissa heillä menee tunteja lukemiseen ja ymmärtämiseen. Voit varmaan kuvitella että jos sinä olet jo hakemassa tähän tiettyyn paikkaan, luultavasti niin on moni muukin. Joskus hakijoita voi olla jopa satoja, ellei tuhansia. Rekrytoijilla ei ole luultavasti resursseja laittaa kaiken heidän aikansa yhden tekstin lukemiseen.  Niinkuin sanonta kuuluu, enemmän on vähemmän. Yleensä täydellinen pituus saatekirjeelle on noin puoli sivua, joten koita pysyä sen rajoissa. Pidetään teksti selkeänä, tarpeeksi lyhyenä ja tiiviinä.

saatekirjeen rakenne

Vaikka kuinka helpolta se saattaisikin tuntua, älä ikinä kopio saatekirjettäsi keneltäkään, edes itseltäsi. Kokeneet rekrytoijat kyllä huomaavat kopioidun sisällön vaikka kilometrien takaa ja jos teksti ei ole suunnattu juuri siihen firmaan mihin olet parhaillaan hakemassa. Tietysti aina samaa pohjaa ja rakennetta voi aina käyttää moneenkin saatekirjeeseen, mutta pitää aina ottaa huomioon sen muuttaminen jokaisen firman mukaan mitä he ovat hakemassa.

Yksi huomio myös, että ei ole mitään pointtia kertoa samoja asioita saatekirjeessäsi mitä olet jo kertonut lyhyemmin ansioluettelossasi. Korosta taitojasi enemmän kuin koulutustasi tai edellisiä työpaikkoja. Rekrytoijat näkevät ansioluettelostasi työ- ja opiskelu kokemuksesi, mutta eivät sitä mitä olet niistä oppinut. Rekrytoijat kyllä huomioivat molemmat ja näin työkokemustasi ei tarvitse kirjoittaa kahdesti. Sen sijaan voit keskittyä enemmän vaikka tulevaisuuden suunnitelmiisi, mitä olet oppinut edellisistä töistä, miten olisit hyöty sille firmalle joka palkkaa sinut ja onko sinulla jotain ideoita jo valmiina joita firma voisi käyttää kun he palkkaavat sinut.

Kertomalla tarinan saatekirjeen muodossa voi laittaa sinut suoraan paperinipun päällimäiseksi. Voit esimerkiksi kertoa matkan miten päädyt hakemaan juuri tätä työtä ja miten elämäsi muuttuisi sen jälkeen kun olet saanut tämän työn. Ole tarkkana myös sen kanssa, että pidät tarinan lyhyenä ja täynnä yksityiskohtia. Kuten mainitsimme aikaisemmin, kenelläkään ei ole aikaa lukea sata sivuisia saatekirjeitä. Tarinan avulla juuri sinun kirjeesi jää varmasti rekrytoijien mieleen ja näin pääset helpommin ja varmemmin rekryn seuraavaan osioon. Perinteinen “minun nimeni on blahblah ja olen hakemassa blahblah paikkaa teidän firmastanne” on käytetty loppuun jo useita kertoja. Yritä saada paperille jotain uniikkia ja oman laatuista. Näin varmistat paikkasi seuraavassa vaiheessa ja osoitat myös luovuutta ja innovatiivisuutta.

Lopetus on kaiken A ja O. Sen ei pitäisi olla pitkä vaan pidä sekin myös tiiviinä, rekrytoijat kyllä huomaavat milloin vaan jaarittelet ja milloin oikeasti puhut asiaa mitä he haluavat kuulla, tai tässä tapauksessa lukea. Jos pystyt lukemaan sen parissa sekunnissa, täydellistä, se riittää. Kirjoittamalla vahvan saatekirjeen ja plussana todella innovatiivisen ansioluettelon menestyksesi on melkein taattu.